30.3.2018

SMC:n viikonlopun soittolista - Pete Lauronen

SMC:n viikonlopun soittolistan on koonnut yhdistyksen puheenjohtaja Pete Lauronen.



Millaista musiikkia kuuntelet?

Kuuntelen lähinnä black ja death metalia. Olen melko nirso joillekin tietyille genreille, enkä liiemmin jaksa käyttää aikaa uuden musiikin etsintään. Kun sitten löydän jonkin hyvän levyn tai bändin, niin luukutan sen mieluummin puhki. Olen oikeastaan aina tykännyt musiikissani tällaisesta ”tutusta ja turvallisesta”.

Miksi juuri näin?

Varsinkin black metalin puolelta löydän usein fiiliksiä, jota muista tyylilajeista ei löydy. Jos pitää tarkentaa, pidän enemmän sellaisesta tunnelmallisemmasta setistä kuin raivokkaasta berserkistä, vaikka välillä niillekin on paikkansa. Black metal on muutenkin vakavoitunut viimeisten vuosien aikana, eikä homma ole enää mielestäni pelkkää teini-ikäisten Tolkien-fiilistelyä tai väsynyttä ”Satan rules” -mantraa. Teemoissa alkaa löytymään enemmän syvyyttä ja ajatusta. Hyvä niin! Kun sitten mennään enemmän tuonne death metalin ja muun metallin puolelle, niin sellainen puolitempoinen riffittely iskee parhaiten. Silloin hyvän kuuloiset biisit ovat pääasia.

Kuunteletko muuta kuin metallia?

Toki välillä on mukava kuunnella myös hieman hilpeämpää tavaraa. Kuuntelen jonkin verran myös rockia, 70-80 -lukujen hard rockia ja sitten vielä perinteisempää heviä. Jos biisit kuulostavat hyvälle, niin siinähän ei ole mitään vikaa. Yleensä kaipaan tältä osastolta sellaista helpommin lähestyttävää hittikamaa. Aivot narikkaan ja kunnon rokki soimaan!

Mistä pidät joensuulaisessa metallikentässä?

Pidän sen monimuotoisuudesta ja yhtenäisyydestä. Vaikka ihmisiä on paljon eri taustoista varustettuina eri musiikkimaulla, on kuppikuntaisuutta yllättävän vähän. Olen joskus kuullut, että joissain kaupungeissa on vähän sellaisia ”jengejä” aina tietyn genren ympärillä, eivätkä ne hengaile kuin keskenään. Itseäni ei moinen rinkirunkkailu hirveämmin napostele. Musiikki on aina ollut itselleni hyvin henkilökohtainen asia, enkä yleensä jaksa hirveästi tuputtaa muille kuuntelujani. Jos sattuu tulemaan joku hyvä uusi tuttavuus vastaan, niin vinkkaan siitä kyllä muille. Mutta siis en tästä syystä valitse seuraani pelkän musiikin takia ja on ihan kiva, että Joensuussa porukkaa ei arvioida myöskään sen perusteella.

Miten viikonlopun soittolista muokkautuu?

Yllättävän vaikeaa on lähteä miettimään, että mitä sinne tunkisi. En kuuntele musiikkia juurikaan Spotifysta sen takia, että sieltä löytyy hieman nihkeästi välillä tavaraa. Kuitenkin levyhyllyä selatessa listalle alkoi muodostua sekalainen kattaus ikivihreää ja sitten sellaista, mitä tulee juuri nyt kuunneltua aika paljon. Olen viime aikoina kuunnellut paljon itäeurooppalaista black metalia ja jonkin verran suomalaista tummempaa tuotantoa, joten se näkyy listalla, ehkä. Muuten aika randomilla heittelin biisejä listalle, joten jos tekisin tämän huomenna, tulos olisi varmaan aika erilainen.

Mitäs viikonlopputerveisiä laitetaan metalliporukoille?

Kuuntele musiikkia ja nauti elämästä. Koe maailmaa muutenkin kuin ruudun läpi. Käykää keikoilla ja tulkaa törmätessä rupattelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti