11.6.2015

SMC:n uusi bändiryhmä

Hei bändiläiset!

Teidän kanssanne on ollut paljon puhetta SMC:n omasta bändiryhmästä, mutta teot meidän puolelta ovat toistaiseksi olleet vielä vähäisiä. Nyt tähän tehdään muutos. 

Ajatuksena on seuraava: SMC:lle rakennetaan oma bändiryhmä, jonka tavoitteena on vahvistaa pohjoiskarjalaisten metallibändien asemaa niin kotikaupungissaan kuin valtakunnallisestikin. Miten tämä tapahtuu? Musiikkiin ei voi kukaan muu vaikuttaa kuin te itse. Näkisin, että se puoli on melko hyvin kunnossa, joten jos se ei ole rikki, ei sitä kannata korjata. Sen sijaan muu puoli, eli markkinointi, management, keikkojen saaminen yms. tuottaa monelle bändille harmaita hiuksia. Kaikilla bändeillä on omat tiedonmurusensa siitä, miten asiat menevät. Kokeneemmat bändit ovat jo nähneet, miten hommia kannattaa tehdä, ja nuoremmilta bändeiltä löytyy taas tuoretta näkemystä asioihin. 

Tarkoituksena on, että tiedonkulku helpottuu. Jokainen bändi saisi tietoa sitä vastaan, että jakaa myös omaansa hieman. Tämä tarkoittaa kaikkea keikkailuista yhteistyökumppaneihin. Mistä tilata omakustannekopiot? Keneen kannattaa olla yhteydessä, jos haluaa keikan Turusta? Millainen saatekirje kannattaa laittaa levy-yhtiöön? Kuinka hoitaa bändin raha-asioita? Miten bändin markkinointia tulisi hoitaa? Ja niin edelleen.

Visio: Kun bändit puhaltaisivat yhteen hiileen, se nostaisi pohjoiskarjalaiset bändit parempaan asemaan valtakunnallisesti metallin saralla. Jos yksikin bändi nousee laajempaan tietoisuuteen, nostaa se heti mielenkiintoa alueen muita bändejä kohtaan. Minkälainen tilanne olisi, jos Pohjois-Karjalasta tulisi jatkuvalla syötöllä valtakunnallisesti noteerattuja bändejä? 

Kuinka hommaa sitten lähdetään viemään eteenpäin? Ensin kaikki asiasta kiinnostuneet bändiläiset kerätään saman pöydän ääreen miettimään, kuinka saadaan tällainen systeemi toimimaan niin, että toiminta olisi jatkuvaa. Kaikkein parhaaseen tulokseen päästään kun te, jotka pyöritte näiden ongelmien parissa eli bändit, ratkaisisitte solmut yhdessä. SMC:n tarkoitus olisi siis antaa tälle toiminnalle taustatukea ja tarjota mahdollisuus. Kliseisesti ilmaistuna ”voimme näyttää tien, mutta teidän on kuljettava sitä”. 

Tällä hetkellä työkaluna toimii SMC:n bändiryhmä, joka löytyy täältä.

Liity ryhmään, ja ryhdytään viemään yhdessä pohjoiskarjalaista metallimusiikkia sinne, minne se kuuluukin: korkealle!

- Petri Lauronen, Susiraja Metal Club ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti