30.9.2016

Undercover-haastattelu: Nevicate



Undercover koverbändikilpailu tiivistyy tänään huippuunsa Ravintola La Barressa! Viimeisenä esittelyvuoroon astelee nuori kiimainen tulokas, Nevicate! Nevicate soittaa melodista metallia, jonka sekaan on heitelty myös folk-, sekä popvaikutteita. Nevicate on yhtyeenä vielä suhteellisen nuori, mutta siitä on kehkeytymässä Joensuun Rock Academyn siipien alla erittäin salonkikelpoinen tulokas, melodisemman ja yleisöystävällisemmän metallin kentälle. Tavoitin viimetingassa yhtyeen ja heitin muutaman tiukan kysymyksen tulevaan perjantain keikkaan liittyen:


Millaista settiä yleisö voi odottaa teiltä illalla? Miksi juuri tätä nyt?


”Teemaksi valittiin Nightwish, koska se on yksi meidän suurimpia vaikuttajia ja settilistaan sisältyi jo pari biisiä ennestään. Luvassa on nopeatempoisia biisejä vanhoista uusiin, jokaisen laulajan ajoilta.”


Oliko biisien valinta helppoa käytännössä?


”Muutamia erimielisyyksiä oli, mutta saatiin lopulta kasattua setti, johon kaikki olivat tyytyväisiä.

Biisien valintaan vaikutti olennaisesti se, että ne täytyivät olla toteutettavissa olemassa olevilla soittimilla ilman taustanauhoja. Toiseksi pyrimme valitsemaan kappaleita, joihin vähemmänkin Nighwishia kuunnellut on joskus törmännyt, jotta porukka saataisiin täysillä messiin!”


Mikä on bändinne mielipide kovervedoista bändin repertuaarissa ylipäätään? Pyrittekö kuulostamaan mahdollisimman paljon alkuperäiseltä, vai tuotteko sekaan enemmän omaa maustetta?


Anni: ”Coverit on hyvä keino ylläpitää yleisön huomiota ja antaa lisäboostia fiilikseen. Varsinkin alussa rämpiville pikkubändeille se on keino herättää kiinnostusta uusissa kuuntelijoissa. Liikaa käytettynä teho kuitenkin kärsii, joten kohtuus kaikessa!


Lassi: ”Coverit kuuluvat mielestäni jokaiseen hyvään settiin jossakin määrin. Itse perustan eniten covereista, jotka on selkeästi sovitettu uusiksi, esimerkiksi täysin genrerajojen yli. Tällöin saadaan etu yleisölle tutusta biisistä, mutta ikäänkuin bändin omaa soundia tukien. Tällä keikalla olemme kuitenkin olleet pääpiirteissään lojaaleja originaaliversioille, kun ne Nightwishin biisit ei nyt ihan jäätävästi kuitenkaan sovituksellisesti eroa meidän omasta matskusta.”


Mitä Nevicatelle kuuluu tätä nykyä? Mitä voimme odottaa lähitulevaisuudelta?


”Julkaisemme keväällä Joensuun Rock Academyn kautta sinkun ja musavideon. Uutta matskua lisäksi syntyy kokoajan lisää ja vuoden sisään varmasti koteloidutaan jossain kohti studioon uusia ralleja taltioimaan. Lisäksi keikkaillaan niin paljon kuin mahdollista, aina kun tilaisuus järjestyy.”


Vielä viimeiset sanat illan vedosta?


Anni: ”Tunnelma tulee olemaan katossa, joten ei kannata jättää tulematta!”


Lassi: ”On luvassa ainakin yksi yllätys ihan konkreettisesti…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti