14.1.2015

Ceaseless Tormentin haastattelu

Ceaseless Torment on vuonna 2008 Helsingissä toimintansa aloittanut vanhan liiton thrashia mäiskivä nelihenkinen bändi. Alkuvuodesta 2010 ilmestyi ensimmäinen demo Craving For Revenge, ja seuraavan vuoden huhtikuussa oli toisen demon, New Decree of Reprobation, aika. Debyyttialbumi The End They Bring julkaistiin viime vuonna. Se on kerännyt hyviä arvosteluja niin kotimaisissa kuin ulkomaisissakin metallimedioissa.

Bändi on keikkaillut vuosien varrella sekä Suomessa että ulkomailla, mutta täällä susirajalla heitä ei ole vielä aikaisemmin nähty. Ceaseless Torment tunnetaan intensiivisestä live-esiintymisestään, joten tätä keikkaa ei missään nimessä kannata missata!

SMC kyseli bändiltä kokemuksia ja näkemyksiä mm. ug-metalliskenestä, sekä uteli fiiliksiä tulevaa Joensuun keikkaa koskien:

Moro! Joensuulaisille metallipäille Ceaseless Torment on luultavasti tuntemattomampi tapaus. Mikäs poppoo te oikein olette?

"Soitin- ja lauluyhtye Helsingistä, joka nyt välillä ei tunnu ottavan mitään tosissaan."

Millaisia kokemuksia CT:lla on suomalaisesta ug-metallikulttuurista? Voiko se hyvin?

Seba & Kimi: "Ei Suomessa meidän mielestä ole semmosta ug-kulttuuria, koska pikku bänditkin on suht tunnettuja. Ja kyllähän tää skene silleen hyvin voi, mutta noi keikat alkaa kärsii inflaatiosta, niitä kun on ihan liikaa, eikä ihmiset enää jaksa niissä käydä, ainakin pk-seudulla."

Vaikutatte enimmäkseen pääkaupunkiseudulla. Onko siellä kovin kilpailuhenkinen meno, vai ovatko kaikki ug-metallibändit kuin sitä kuuluisaa yhtä suurta perhettä? Vai toimivatko kaikki bändit omillaan vailla muiden bändien muodostamaa tukiverkkoa? Toimiiko yhteistyö baarien ja muiden keikkapaikkojen kanssa? Entä oletteko tehneet yhteistyötä helsinkiläisten hevikerhojen (Metal Club Mökä, HYRMY) kanssa?

Seba, Kimi & Antti: "Muutaman bändin kanssa toimitaan yhteistyössä, mutta kun täällä näitä bändejä on sen verran paljon, että melkeen turhaa luoda mitään isompaa verkostoa. Kännipäissään ja selvänä tulee aina suunniteltua yhteiskeikkoja, mutta siihen se sitten yleensä jääkin. Keikkamestoja on vähentynyt viime aikoina parin paikan verran. Joidenkin baarien kanssa yhteistyö toimii hyvin. HYRMYn järkkäämällä keikalla ollaan kerran oltu, mut muuten bändinä aika vähän yhteistyötä näitten [yhdistysten] kanssa."


CT:lle on siunaantunut keikkakokemusta jo ulkomailtakin? Missä kaikkialla olette käyneet, ja mitä kautta olette päässeet keikkailemaan ulkomaille? Mikä on tärkein asia, jonka olette oppineet ulkomailla keikkailusta?

Seba, Kimi & Antti: "Venäjä, Meksiko, USA, Itävalta, Tampere ja Espanja. Luotu yhteyksiä satunnaisiin ihmisiin festareilla, keikoilla ja ulkomailla reissatessa. Ulkomailla ainakin metalliskene on uugeempaa kuin Suomessa."

CT kuuluu nykyisin BWK Recordsin talliin. BWK:n nettisivuilta löytyy varsin sarkastisen oloinen kuvaus ko. ”yhtiöstä”. Selventäkäähän tätä kuviota vähän?

Seba & Antti: "Ei me tosta tekstistä vastata, mutta vastaa kuitenkin yhteisön kuvausta, varmasti siellä myös sarkasmia on. BWK kun harkitusti bändejä ”sainaa”. Kyseessä lähinnä kaveriporukan yhteisö. Se on perustettu siitä syystä, että artisteilla on kanava minkä kautta voivat julkaista materiaaliaan, helpottamaan toimintaa, keikkajärjestelyjä, ja että kaikki valtuudet pysyy artisteilla."

SMC nojaa vahvasti DIY-meininkiin, niin tekee ilmeisesti myös CT. Onko DIY-asenne tärkeintä, vai nostaisitko jonkun muun asian tärkeämpänä esiin ug-bänditoiminnasta?

"Ollaanks me nyt niin DIY-bändi?" (Kimi)
"Niin ku mä teen välillä kaiken tässä bändissä. Ainakin tuntuu siltä." (Seba)
"Oon mä kyllä pari keikkaa järkänny meille." (Kimi)
"Häh? Mä vaan soitan täs." (Antti)

Tituleeraan CT:ia näköjään yhtenään ug-bändiksi. Mitä underground merkitsee CT:lle? Oletteko ug-bändi? Jos kyllä, niin haluatteko sellaiseksi jäädäkin, vai onko tavoitteet jossain muualla?

Seba, Kimi & Antti: "Se on nyt lähinnä meille ihan sama ollaanko ug vai mikä lie."


Mitä CT puuhaa tällä hetkellä? Onko tulossa uutta julkaisua tms.?

Seba, Kimi & Antti: "No tässä uusia biisejä hiljalleen valmistellaan. Kattoo sitten kun on tarpeeks matskua kasassa, millon julkastaan ja mitäkin."

Lopuksi: miksi Ceaseless Tormentia kannattaa tulla katsomaan livenä? Mitä odotatte Joensuun keikalta?

Kimi & Antti: "Jos intensiivisen kaoottinen rässipieksentä kiinnostaa. Olemme kuulleet, että livetoimitus olisi parempaa antia studiomateriaaliin verrattuna, mutta jokainen keikka on kuitenkin erilainen. Varmasti erilaista meininkiä kun pk-seudulla."


- Anna-Leena Harinen / Susiraja Metal Club ry:n varapuheenjohtaja

SMC Live!  järjestetään 24. tammikuuta Ravintola La Barressa. Esiintyjinä Cult of Endtime, Ceaseless Torment ja Lamentarium.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti