4.1.2015

Mikä SMC Live?



SMC potkaisi viime syyskuussa käyntiin uuden klubin nimeltä ”SMC Live!”. Mitä tuolla klubilla on tarkoitus saavuttaa? Mitä siellä tehdään? Miksi se on olemassa? Mikä oikeuttaa sen olemassaolon? Kai se jollain tavalla taitaa livemusiikkiin liittyä.

Meillä on Joensuussa äärimmäisen hienoja bändejä! Musiikki toimii ja live toimii. Joensuu ei ole kuitenkaan mikään suurkaupunki, joten paikallisten bändien määrä on rajattu. Näin ollen tänne on mukava saada välillä jotain uutta ja raikasta. SMC Live paikkaa tätä tuomalla mielenkiintoisia bändejä Suomen undergroundista kansalaisten musiikin nälkää ruokkimaan. Setti on kutakuinkin pyritty rakentamaan niin, että soittamassa on yksi vieraileva, mielenkiintoa herättävä uusi tuttavuus, yksi paikallinen nouseva kyky, sekä yksi paikallinen hieman kokeneempi orkesteri. 

SMC Live toimii myös kulissien takana paikallisten bändien hyväksi. Underground-bändien on nykytilanteessa vaikea päästä keikalle vieraisiin kaupunkeihin, sillä keikat ovat niiden buukkaajalle riskialttiita, ellei bändillä ole valmiiksi paikallista fanipohjaa. Keikkojen saamista vaikeuttaa myös kontaktien puute kotikaupungin ulkopuolelle. Keikkakokemusta on kuitenkin jollain tavalla saatava myös muilta paikkakunnilta. SMC Liven tarkoitus on hommata aina vähintään yhdelle joensuulaiselle bändille keikkavaihto täällä soittavan vierailevan tähden avustuksella.

Ehkä se kaikkein tärkein ajatus koko hommassa, the big picture, on rikastaa paikallista metallimusiikin kulttuuria. SMC Live tarjoaa joensuulaisille mielenkiintoisia esiintyjiä, joiden näkeminen voisi ilman tätä jäädä toteutumatta. Lisäksi SMC Live tarjoaa bändeille mahdollisuuden verkostoitumiseen ja suhteiden luomiseen, joka jäisi helposti muuten tekemättä. Ennen kaikkea SMC Live tarjoaa bändeille keikkoja sekä kotipitäjästä että muualta päin Suomea.  Tällä tapaa hyötyvät sekä yleisö, bändit ja koko joensuulainen metalliskene.

- Petri Lauronen / Susiraja Metal Club ry:n puheenjohtaja

Seuraava SMC Live! järjestetään Ravintola La Barressa lauantaina 24.1. Esiintymässä ovat Lamentarium, Ceaseless Torment ja Cult of Endtime.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti