25.1.2015

Keikkaraportti: SMC Live! II




24. tammikuuta 2015 oli siltä kannalta historiallinen päivä, että silloin joensuulaisessa Ravintola La Barressa järjestettiin toista kertaa SMC Live! -nimeä kantanut metalliklubi. Tästä Susiraja Metal Club ry:n uusimmasta keikkakonseptista voit lukea lisää täältä. Illan kattaus koostui jälleen kahdesta paikallisesta metallipumpusta ja yhdestä ulkopaikkakuntalaisesta lupaavasta herkusta. Lamentarium ja Cult of Endtime edustivat susirajan tarjontaa, ja Helsingistä karkeloihin mukaan saapui Ceaseless Torment, joka ei vielä ennen tätä iltaa ollut täälläpäin Suomea keikkaillut.

Jo ennen illan ensimmäistä bändiä paikalle oli saapunut kiitettävästi sakkia, joten Lamentarium ei todellakaan joutunut vetämään keikkaansa tyhjälle tai edes puolityhjälle salille. Vaikkei ko. bändille ole vielä ehtinyt karttua suunnattomasti livekokemusta, soitto ja esiintyminen sujuivat siitä huolimatta huolellisesti ja varmasti. Lamentariumin syntikoilla maustettu melodinen death soljui vakuuttavasti keikan alusta loppuun. Yleisö ei vielä muutamaa rohkeaa yksilöä lukuun ottamatta uskaltautunut irrottelemaan varovaista nyökyttelyä ja aplodeeraamista enempää, mutta tunnelma oli kuitenkin viimeistään keikan loppupuolella lämmennyt jo ihan mukavasti.

Jos kuulijoita oli paikalla jo ennen ykkösbändiä ookoosti, niin kakkosbändin aikana tupa taidettiin vetää täyteen. Illan toisena räimijänä oli tämänkertainen ”vieraileva tähti”, sitä kuuluisaa vanhaa liittoa kunnioittava Ceaseless Torment. Heti aloitusbiisin ensimmäisistä tahdeista asti oli selvää, mistä tämän bändin livesoitannassa on kyse: koko keikka vedettiin niin tiukkaa ja intensiivistä paahtoa, että naapurin mummoa epäilemättä hirvittäisi. Yleisö lähti upeasti mukaan, mikä näytti arvatenkin miellyttävän lavalla olijoita, ja siivitti heitä yhä hurjempaan livesuoritukseen. Kiitos Ceaseless Torment kun tulitte, rässäsitte ja vakuutitte, ja toivottavasti nähdään teidät vielä toistekin täälläpäin maailmaa!

Tammikuun SMC Liven päätti mm. doomia ja kauhuleffasoundeja kuolometalliinsa yhdistelevä Cult of Endtime. Cultti on nähty kerran aikaisemminkin SMC:n järjestämässä keikkaillassa esiintymässä jokunen vuosi sitten. Bändi on ollut valitettavan harvinaista liveherkkua, mutta nyt siitä päästiin nauttimaan taas pitkästä aikaa – ja mikä nautinto se olikaan! Tämän illan keikka oli sivumennen sanoen myös rumpali Sami Ratilaisen ensimmäinen liveveto Cultin riveissä, ja mieshän näytti istuvan kokoonpanoon kuin nyrkki pers... eikun silmään. Laulajan syvimmistä helvetin syövereistä kumpuavat murinat erityisesti miellyttivät allekirjoittaneen korvaa, ja meininki tietysti muutenkin. Muu kuulijakunta oli kaikesta päätellen yhtä pähkinöinä Cultin soitannasta, ellei enemmänkin.

SMC:n näkökulmasta katsottuna ilta oli suoraan sanottuna helvetinmoinen suksee! Tupa oli täynnä ja meininki katossa, bändit heittivät kaikki hienot keikat, ja kaikki osapuolet vaikuttivat illan päätteeksi erittäin tyytyväisiltä. Enempää ei oikeastaan voisi toivoa. Kyllä taas muisti, minkä takia näitä hommia on niin perkuleen kiva tehdä! Kiitos. ”SMC Live!” tulee taas keväämmällä, pysykäähän kuulolla.

- Anna-Leena Harinen / Susiraja Metal Club ry:n varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti